Tehnologie stomatologica

Microscop endodontic Pico Mora Carl Zeiss

Stomatologie Iasi cu microscop endodontic zeiss doar la cabinetul stomatologic Anatomic DentTratamente endodontice asistate de microscop dentar reprezinta cea mai complexa formula de lucru existenta, in prezent, in endodontie. Deja functionala in Romania, de mai mult de 5 ani, aceasta tehnica performanta de lucru impune cabinetului de endodontie prezenta microscopului operator, dar si a unei game extrem de largi si de variate de dispozitive necesare si obligatorii pentru aceste tipuri de tratamente moderne. Intr-un asemenea context, calitatea superioara atat a diagnosticului cat si a tratamentului endodontic, in sine, modifica evident prognosticul unor dinti care, altadata, aveau, ca singura solutie terapeutica, extractia.

Clinica stomatologica Iasi Anatomic Dent noastra va ofera posibilitatea de a beneficia de astfel de tipuri de tratamente, punindu-va la dispozitie aparatura performanta si, nu in ultimul rind, medici specializati, instruiti pentru aplicarea acestor tehnici de virf in domeniul medicinei dentare.

Cu microscopul endodontic Pico Mora Carl Zeiss, care poate mări de până la 22 de ori și poate furniza o lumină destul de puternică pentru a putea observa detalii pe care dentistul nu le poate vedea cu ochiul liber, clinica noastra a putut salva dinți, care alfel nu ar fi putut fi păstrați. Folosirea acestui microscop a permis rezolvarea multor cazuri foarte dificile.

Un tratament de canal bine făcut poate reda funcționalitatea totală dintelui pacientului și, cu o îngrijire adecvată, poate preveni infecții viitoare. Realizată sub microscop, o obturație de canal poate fi făcută intr o singură ședință, lăsandu vă mai mult timp pentru alte tratamente. Vă așteptăm și vă promitem să vă redăm zâmbetul! Printr o iluminare specială și printr un sistem optic de magnificare de nouă generație, cu ajutorul apex locatorului, care detectează lungimea canalului dintelui și a radioviziografului digital, canalele calcifiate sunt localizate fără dificultate și astfel, specialiștii endodonți de la ANATOMICDENT pot efectua tratarea canalelor care altădată nu aveau mari șanse de succes.

Endodontia 3D cu BeeFill 2 in 1 ( dispozitiv modern de realizare a obturatiilor radiculare tridimensionale )

stomatologie-iasi-endodontie-3d-clinica-stomatologica-anatomic-dentPentru realizarea celei mai performante metode de obturatie a canalelor unui dinte – Obturarea tridimensionala a canalelor radiculare – este nevoie de un set de aparate fara de care aceasta tehnica nu poate fi aplicata: sistemul de diga, heat carrier-ul pentru obturarea apicala a canalului si gun-ul pentru back fill incluse in dispozitivul Beefill 2 in 1 produs de cel mai mare producator din domeniu VDW.

De asemenea pentru prepararea exacta a canalelor radiculare dispunem de cel mai modern motor endodontic VDW Gold ce are incorporat si un apex locator. Astfel prepararea canalelor radiculare se executa sub control electronic in timp real. In clinica stomatologica este folosita doar aceasta metoda de tratament pentru obturatiile de canal, eliminand total metodele clasice.

Dispozitiv modern de realizare a obturatiilor radiculare tridimensionale, rapide si de durata, acest instrument realizeaza obturatiile radiculare printr-o compactare verticala la cald, aceasta fiind o metoda rapida de a obtine rezultate de durata;

Sunt obturate si canalele laterale si accesorii; Riscul este minim de fracturi radiculare; Umplerea cu gutaperca a canalului radicular pana la nivelul dorit pentru aplicarea imediata a pivotilor de fibra de sticla; Se poate efectua restaurarea coronara in aceeasi sedinta; Dispozitivele de aplicare a gutapercii si de condensare sunt in acelasi aparat; Se poate efectua testarea sensibilitatii pulpei dentare la cald; Navigarea este simpla prin apasarea unui singur buton; Toti parametrii individuali sunt ajustabili, astfel incat pacientul beneficiaza de valoare adaugata in tratament.

 

Micromotor endodontic VDW.SILVER RECIPROC

Stomatologi Iasi cu micromotor endodontic VDW Silver la Clinica stomatologica Iasi Anatomic DentPrintr-o miscare de reciprocitate, micromotorul VDW.SILVER RECIPROC prepara usor, sigur si rapid canalele. Face posibila prepararea canalelor anatomice dificile cu rezultate predictibile folosind un singur ac.

Setarile preprogramabile fac posibila prepararea sigura si rapida utilizand acele NiTi rotative RECIPROC. Unitatea poate lucra si cu alte ace NiTi rotative.

Acesta este unul dintre cele mai moderne instrumente stomatologice din Iasi, fapt care faciliteaza un confort sporit al pacientului in timpul interventiei stomatologice, timpi mai mici de lucru. Pentru pacienti mai fericiti!

Apex Locator Raypex 6

Clinica stomatologica in Iasi la Anatomic Dent cu apex finder performantStabileşte noi standarde în ceea ce priveşte uşurinţa în utilizare şi design pentru pacienti care sa nu mai rememoreze ani in sir momentul in care medicul a fost nevoit sa lucreze pe canal.

Determina cu exactitate lungimea de lucru, faciliteaza vizualizarea constricţiei apicale si proiectarea separată a lungimii apicale cu o determinare precisă între constricţia apicală şi foramenul apical.

Unit dentar Chirana Cheese Exclusive ( aspiratie chirurgical, pompa vacuum )

Stomatologie Iasi la clinica stomatologica Anatomic Dent, unde va bucurati de unul dintre cele mai performante unituri dentare din IasiCHIRANA Cheese, o noua generatie de unituri dentare, sistemul modular unic este dezvoltat cu tehnologii noi, folosind materiale de inalta calitate.

Acest unit, unul dintre cele mai moderne din Iasi, reprezinta un motiv suplimentar de a alege serviciile stomatologice de la Anatomic Dent pentru ca designul ergonomic, functionalitatile suplimentare si calitatea materialelor asigura pacientilor o experienta considerabil imbunatatita.

Ergonomia superioara a acestui unit stomatologic asigura medicului o viteza superioara de lucru. Fotoliul stomatologic Chirana Sk8 are forma anatomica, suporta o sarcina maxima 185 kg; tetiera dublu articulata, reglabila pe inaltime si are software pentru 8 pozitii programabile.

Sistem profesional de diga de la Coltene

Medici stomatologi in Iasi la cabinet stomatologic Anatomic Dent IasiDiga este esentiala pentru o izolare eficienta de bacteriile din saliva a canalelor radiculare si a campului operator in odontologie. Doar cateva tipuri de cleme sunt necesare pentru o aplicare eficienta a  sistemului de diga. Sucesul in endodontia moderna este dependent de aceasta izolare si apoi de un acces corect in coroana dintelui care sa permita un acces direct la canalele radiculare.

Diga este usor de aplicat odata ce este inteles sistemul si principiile utilizarii ei. La inceputul folosirii ei accesul  poate fi facut fara diga pentru a pastra orientarea axului lung al dintelui, dupa care va fi pusa cat mai curand posibil pentru a asigura izolarea necesara impotriva contaminarii bacteriene.

Folosirea sistemului de diga este obligatorie in endodontia moderna.
Avantaje:
-ne asigura un camp aseptic, izoland dintele de cavitatea orala si de contaminarea cu saliva. Din saliva pot fi introdusi in canalele radiculare noi microorganisme care vor prelungi tratamentul si vor reduce prognosticul tratamentului.
-diga faciliteaza folosirea antisepticelor puternice (hipocloritul de Na 5%) necesare pentru a curata eficient sistemul endodontic canalicular.
-s-a demonstrate ca izolarea cu diga in timpul tratamentelor de rutina reduce contaminarea prin aerosoli si infectia incrucisata.
-vizibilitatea este mult mai buna datorita contrastului dintre folia de diga si dinte
-imbunatateste accesul prin indepartarea partilor moi,a limbii si obrajilor.
-protejaza pacientul de ingestia divestelor materiale ca amalgamul, instrumentelor endodontice,material compozit si debriuri dentare.
-creste eficienta si  prognosticul si reduce timpul de tratament.
-aduce confort pacientului si medicului
-controleaza infectia

Dezavantaje
-nu poate fi pusa pe dinti fara o coroana suficent de rezistenta supragingival si nici pe dintii incomplet erupti.

Accelerator de albire Beyond Polus (cel mai avansat sistem de albire din lume )

Albirea dintilor in Iasi cu accelerator de albire la Cabinet Stomatologic Anatomic Dent IasiClinica stomatologica ANATOMICDENT este singura clinica din IASI care are in dotare ultima tehnologie Beyond de albire a dintilor, acceleratorul Beyond Polus. Acesta este un sistem de albire pentru uz “in office” care activeaza gelul pe baza de peroxid de hidrogen. Albirea se produce in urma aplicarii substantei de albire pe parcursul a 3 sesiuni cu durata de 10 minute fiecare. Sistemul este multifunctional:
1.    combina lumina halogen cu cea LED (LightBridge technology) pentru albirea ambelor arcade dentare
2.    contine un dispozitiv de albire tip SPOT pentru albirea unidentara (a unui singur dinte)
3.    contine un dispozitiv tip LED pentru polimerizarea (intarirea) protectorului gingival
Are avantajul de a putea fi alese 3 intensitati de lucru: usor, normal si intens in functie de particularitatile fiecarui caz in parte.

Pe langa tehnologia Beyond de filtrare, acceleratorul Polus prezinta:
•      un ecran tip TOUCH de unde se monitorizeaza timpul de lucru, intensitatea luminii, inaltimea bratului ce are conul de lumina
•    o telecomanda WIRELESS pentru pacient care are un buton de urgenta CALL(sonerie), un buton pentru pauza si un buton pentru continuarea ciclului de albire dupa momentul de pauza