Stomatologie generala

Stomatologia generala este specialitate care cuprinde cariologia, protetica fixa si mobila si profilaxia dentara.

Cariologia

Cariologia este ramura medicinei dentare care se ocupa cu tratarea cariilor. Cariile sunt leziuni distructive ale dintilor care apar datorita bacteriilor prezente la nivelul cavitatii bucale. Pot fi superficiale, medii si avansate. Carii dentare Iasi fara durere la Cabinet stomatologic Iasi Anatomic Dent Cu cat pacientul se va prezenta mai repede la cabinetul stomatologic, cu atat sansele ca leziunile carioase sa fie depistate si tratate in stadiu incipient sunt mai mari.

Tratamentul cariilor se realizeaza prin indepartarea tesuturilor afectate si restaurarea dintelui cu ajutorul materialelor de obturatie coronara.

Clinica noastra dispune de cele mai bune materiale de obturatie coronara care indeplinesc cele trei conditii esentiale de calitate-estetica, rezistenta mecanica si durabilitate.

Protetică dentară în Iași

Proteze dentare in Iasi la cabinet stomatologic Iasi Anatomic Dent la cele mai avantajoase preturi si cu cele mai performante materialeProtetica este ramura care se ocupa cu refacerea dentara prin lucrari protetice diverse. Aceste lucrari protetice pot fi: proteze mobile sau mobilizabile, proteze scheletate sau cu sisteme speciale, lucrari protetice (coroane, punti dentare) din materiale nobile si seminobile, ceramica dentara, fatetari ceramice sau composite, tratamente de echilibrare ocluzala, incrustatii din materiale nobile sau ceramica. Lucrarile fixe se adreseaza pacientilor care au pierdut un numar limitat de dinti iar protetica mobila celor care au pierdut un numar mai mare de dinti.

Coroanele ceramice pe suport metalic reprezinta o imbinare a rezistentei mecanice a metalului si a calitatilor estetice ale materialului ceramic. Metalul suport poate fi un metal nobil, fie un aliaj din metale nobile sau nenobile. Daca va doriti o coroana rezistenta si in acelasi timp estetica, coroana ceramica pe suport metalic este o alegere foarte buna.

Coroana ceramica pe suport de zirconiu a aparut ca o alternativa la coroanele metalo-ceramice – s-a cautat un material-suport la fel de puternic precum metalul, dar cu un aspect estetic mai satisfacator si fara reactii alergice. Zirconiu este un tip de diamant sintetic, denumirea sa fiind “dioxid de zirconiu tetragonal stabilizat partial cu yttriu” si este folosit in stomatologie din anii 90. Coroanele ceramice pe suport de zirconiu sunt mai estetice decat coroanele metalo-ceramice si totodata mai rezistente decat coroanele integral ceramice.

Fatetele dentare (veneers) din portelan (ceramica) reprezinta cea mai de succes minim-invaziva procedura stomatologica a ultimului deceniu. Atunci cand sunt executate corect, fatetele dentare din portelan sunt nu numai cea mai naturala forma a esteticii dentare ci chiar fac parte din personalitatea celei sau celui care le poarta.

Protezele dentare mobile sau mobilizabile sunt lucrari mai extinse care sunt concepute sa inlocuiasca mai multi dinti lipsa cand nu este posibila utilizarea lucrarilor fixe(punti sau coroane). Ele pot fi proteze acrilice totale sau partiale,proteze scheletate cu diverse sisteme de ancorare. Toate lucrarile protetice executate in cadrul clinicii noastre beneficiaza de o garantie de 2 ani de zile.

Profilaxia dentara

Periaj profesional in Iasi la cabinet stomatologic Anatomic Dent IasiProfilaxia dentara cuprinde toate procedurile de igienizare si detartraj cu ajutorul carora putem preveni aparitia leziunilor carioase si parodontale de la nivelul cavitatii bucale.
Detartrajul consta in indepartarea depunerilor dure de tartru (piatra dentara) cu ajutorul aparatului cu ultrasunete. Tartrul este de fapt o acumulare de bacterii foarte bine sedimentata pe suprafata dintelui, supra si subgingival.

Periajul profesional indeparteaza placa dentara(depunerile moi) si coloratiile de pe suprafata dintilor.
Finisarea suprafetelor dentare este realizata la final cu ajutorul aparatului de Air Flow – un adevarat dus cu presiune profesional care lasa o senzatie extrem de placuta, de perfecta curatenie.